Jolien Bennema tekstschrijver Assen

Over mij

Het is een lichtelijke omweg: via de pabo en de opleiding journalistiek naar een bestaan als zelfstandig tekstschrijver en communicatieadviseur. Maar soms moet je een omweg maken om daar te komen waar je helemaal op je plek bent. Want wauw, wat mag ik nu iedere dag leuke dingen doen!

Het leven voor de klas beviel prima, maar ik wilde meer en ook andere werelden ontdekken. Niet gek dus dat ik voor de opleiding journalistiek koos. Als journalist kwam ik op zoveel toffe plekken, ontmoette ik ontzettend veel leuke mensen en kwam ik in aanraking met heel veel mooie organisaties en bedrijven. Wat vond ik het dan jammer dat ik er ‘alleen’ maar een artikel over mocht schrijven en daarna weer door ging met iets anders. Ik wilde betrokken blijven, meedenken, met eigen ogen zien hoe iets zich verder zou ontwikkelen en het verhaal vertellen.

Verhalen vertellen
Dat vertellen van verhalen zat er altijd al wel in. Soms op waarheid gebaseerd, soms volledig verzonnen. Maar vanuit de overtuiging dat iedereen zijn of haar verhaal heeft, ging ik er steeds vaker naar op zoek. Zowel voor mijn opleiding, als daarbuiten. Bij de bushalte, in de supermarkt, in het bejaardentehuis: nieuwsgierig als ik ben, ben ik altijd in gesprek. Overal en met iedereen. Ik ben er dan ook van overtuigd dat ieder bedrijf een goed verhaal heeft. Wat is het dan leuk dat ik mag helpen bij het achterhalen en vertellen van die verhalen.

Toeval bestaat niet
Toen ik na mijn stage bij Dagblad van het Noorden de vraag kreeg of ik wilde blijven freelancen, kwam ik bijna per ongeluk terecht in het ondernemerswereldje. Zzp’er worden? Het leek me he-le-maal niks. Maar tijdelijk en naast mijn studie, vond ik het een prima tussenoplossing. In juli 2016 schreef ik mij in bij de Kamer van Koophandel. Inmiddels weet ik dat toeval niet bestaat en ik geen leuker werk had kunnen hebben.

Omdat anderen zo veel beter iets over mij kunnen zeggen laat ik hen graag aan het woord:

 • Jolien heeft de gave zich te verplaatsen in de lezer en een ingewikkelde zaak eenvoudig en helder te verwoorden. Twee competenties die mij helpen de boodschap over te brengen op het publiek waar ik mij tot wil richten. Als ik een basistekst aanlever krijg ik steevast de vraag: “Voor wie schrijf je dit eigenlijk”? En dan blijkt vaak dat de boodschap onduidelijk wordt door te veel ongerichte signalen. Door met Jolien te werken groei ik ook weer, met name door beter na te denken over mijn doelgroep. In de samenleving zouden we allemaal iets meer Jolien moeten zijn door beter te luisteren en je te verdiepen in de ander.

  Rudolf Doornkamp

  Univé Noord-Nederland
 • Jolien is een betrokken en bevlogen tekstschrijver en communicatiemedewerker. Niet alleen levert ze uitstekende teksten, ook beschikt ze over analytisch vermogen en doet ze er alles aan om de materie te doorgronden en eigen te maken. Ze is gezellig, meelevend en authentiek. Jolien werkt voor ons aan meerdere projecten en weet daarin goed het overzicht te bewaren. Ze werkt dan wel zelfstandig, toch maakt ze ook deel uit van ons team. Die korte lijnen werken hartstikke fijn.

  Edward Doorten

  Eigenaar Green Planet
 • Ik werk al sinds 2016 samen met Jolien. Door onze gedeelde passie voor schaatsen, werden we via een gezamenlijke connectie met elkaar in contact gebracht. Haar talent voor het schrijven van pragmatische teksten en gevoel voor klant en doelgroep zijn voor mij telkens weer een verademing. Ze weet structuur te brengen in mijn soms te creatieve beeld en tekstuitingen. Soms door meer samenhang te brengen in ruwe tekst of door het schrijven van een plan van aanpak, een websitetekst of een persbericht. Kortom niet alleen gedeelde passie voor sport, maar Jolien is voor Skoren ook zeker complementair voor de ontwikkelingen in het bedrijf met alle verschillende projecten en concepten.

  Willem-Jan Bakker

  Eigenaar van Skoren
 • Het is leuk om met Jolien communicatieopdrachten aan te pakken. Jolien schakelt namelijk net zo snel als ik. Ze luistert goed naar de klant en handelt efficiënt. In no time ligt er een goede heldere no-nonsense tekst die precies verwoordt wat je bedoelt.

  Marcel van Beetz

  Eigenaar Van Beetz Vormgeving